Vanaf 14 december toont XPO de tentoonstelling ‘The Plastic Laboratory’ van ARE (Artist Residencies Enschede) gast Bärbel Praun.

Opening: 14/12/2017 om 17:00 uur
Periode: 14/12 – 17/12/2017
Open: vr / za / zo 12:00 – 17:00 uur

Op zondag 17/12/2017 is Bärbel Praun in de ruimte om tijdens een kleine rondleiding over haar tentoonstelling te vertellen. Er zijn twee startmomenten om deel te nemen aan de rondleidingen, om 13.00 uur en om 15.00 uur.

The Plastic Laboratory
(Het plastic laboratorium)

Geobsedeerd door plastic, afval en consumentisme presenteert Bärbel Praun in ‘The Plastic Laboratory’ verschillende ‘oefeningen’ en ‘veldonderzoeken’ van haar die deze onderwerpen behandelen. Hoe reageren we op overweldigende feiten over klimaatverandering en het broeikaseffect? Hoe zou men deze aantallen echt kunnen begrijpen die we dagelijks in de kranten lezen, hoe te reageren? Is er een oplossing voor dit alles?

De Engelse filosoof Timothy Morton, wiens werk de overlapping van ecologische studies verkent, geeft deze kwestie een naam: hyperobjects. Deze term is aangevoerd om objecten te verklaren die zo massaal zijn verdeeld in tijd en ruimte dat ze de lokalisatie overstijgen, zoals dergelijke gigantische entiteiten als klimaatverandering, dat het risico van abstractie, afstand en ontkenning extreem groot is.

De confrontatie met zowel de gevoelens van onhandigheid en gevoelloosheid als de drang om te reageren en te handelen gedurende het hele werkproces resulteerde in verschillende ‘oefeningen’. Door het vertalen van dit omringende geluid kon ze het onuitsprekelijke, het onzichtbare en de grote materie een ruimte, vorm en stem geven.
Binnen installatie, fotografie en videoprestaties creëert ze een ruimte voor verkenning – een wereld tussen frustratie en fascinatie.

Meer informatie:
Facebookevent

Bärbel Praun – paper journal
www.idoart.dk
www.xpo.nu
www.areholland.com