OPROEP

Je werk maken en exposeren in China in de periode september/oktober 2015? Dat kan! Meld je aan voor 5 juni 2015!

In samenwerking tussen de gemeente Enschede, de gemeente van Dalian, het Zhongshan Museum Dalian en ARE (Artist Residencies Enschede) is er tussen Enschede en Dalian in China (de zusterstad van Enschede) in 2014 een uitwisselingsprogramma van start gegaan. De uitwisseling tussen David Scheidler en Tom Wang is vorig jaar zeer succesvol verlopen.

Ook dit jaar krijgt een kunstenaar uit Enschede de gelegenheid om een tijdje te wonen en werken in Dalian. Beeldende kunstenaars uit Dalian worden ontvangen in een van de beide gemeentelijke gastateliers aan de Hoge Bothofstraat in Enschede, beheerd door de stichting Artist Residencies Enschede (www.areholland.com).
Met dit uitwisselingsprogramma wordt mede invulling gegeven aan de wens van beide steden om te komen tot artistieke en culturele samenwerking. Initiatiefnemers zijn de gemeentebesturen van Enschede en Dalian, maar vooral ook de kunstacademies en culturele instellingen in beide steden. De periode van uitwisseling van de kunstenaars uit beide steden volgen elkaar op. Hierdoor kunnen de uitwisselende kunstenaars elkaar in beide landen ontmoeten en elkaar ondersteunen waar nodig.
Aanbod 2015

      Gedurende twee maanden gratis de beschikking over woon- en werkruimte in hetZhongshan Museum in de periode september- oktober 2015 (in overleg)

      Een zakgeldvergoeding voor de kosten van levensonderhoud door Het Zhongshan Museum.

      Een expositie in het Zhongshan Museum aan het einde van het verblijf.

      De kans om in Dalian te spreken op meerdere seminars en met kunstacademies.

      Excursies in Dalian en omgeving (en indien nodig ook hulp bij vertalingen).

      De reiskosten naar Dalian worden vergoed door ARE


Klik hier voor de aanmeldingsprocedure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *