Over the Edge

Een groepstentoonstelling over duurzaamheid van Studio Complex en Hangarrrrrr
27 juni t/m 1 september in de grote zaal en de portiersloge

Tijdens festival Deventer op Stelten van 4 t/m 7 juli: ‘pop-up’ performances in de binnenstad van Deventer

De tentoonstelling Over the Edge in de grote zaal sluit aan bij het thema van het festival Deventer op Stelten: Een andere kijk op de wereld; duurzaamheid. 

Tijdens het festival op 4, 5, 6 en 7 juli zullen er diverse “pop-up”performances, muziek en beelden buiten te zien zijn. Zo gaan de schilderijen van Jeroen Gras vanuit de grote zaal individueel aan de wandel naar buiten. De festivalbezoeker kan de werken dus tegenkomen op elke willekeurige plek in de stad. Daarnaast zijn grote beelden van Jelle de Graaf gemaakt uit gerecyclede jerrycans en plastic buiten te zien.

Over the edge gaat een stapje verder dan het randje; de locatie van de tentoonstelling is helder maar waar de performances en optredens plaats vinden, blijft een verrassing en een ontdekkingstocht!

Tentoonstelling Over the edge
De tentoonstelling zal de komende tijd veel in beweging zijn en geen twee dagen hetzelfde. De kunstenaars werken vanuit verschillende disciplines en elk op hun eigen wijze. Ze reageren op elkaar, wijzigen en voegen nieuwe werken en betekenislagen toe. In de tentoonstelling worden steeds weer nieuwe (schijnbare) verbanden gelegd; een luchtballon op de kop vanaf het plafond, een schilderij van de astronaut die vanuit grote hoogte op ons neerkijkt…, of staat hij juist op het punt een sprong in het onmetelijk diepe te maken? Ook de registratie van de ‘wandeling’ van de schilderijen die Jeroen Gras maakt tijdens het festival wordt later weer onderdeel van de tentoonstelling.

Deelnemende kunstenaars
David Scheidler

Jelle de Graaf
Elise Leusink
Reinier Kranendonk
Jeroen Gras
Marie Janin
Hans Runge
Luuk van Binsbergen
Sara Dojan
Aike Lutkemuller
Ira Schulte
Eerder exposeerden de kunstenaars van Studio Complex in TETEM Kunstruimte. Zij zijn als groep, maar ook als individuele kunstenaars vertegenwoordigd op de Twente Biënnale.

Opening
De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op zondag 7 juli om 16.00 uur. Voorafgaand aan deze opening is de opening van Twisted fiction om 15.30 uur in de kleine zaal. Twisted fiction is een primeur van de samenwerking tussen Tabitha Brouwer en Geert Bartelink. Zij hebben ter plekke grote muurschilderingen samen gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *