Page+1


Kunst, werk aan de winkel is een expositieproject in de binnenstad van Hengelo die plaats gaat vinden in de april 2015.
Ongeveer 20 Hengelose kunstenaars worden hiervoor gevraagd te exposeren in één van de vele lege winkelpanden die Hengelo rijk is. 
Elke kunstenaar nodigt vervolgens een andere kunstenaar uit, bij voorkeur uit een andere stad, om samen of ieder apart een expositie te verwezenlijken in één van de leegstaande winkelpanden.

Hierbij staan de Hengelose kunstenaars in de hoofdrol, maar laten ook zien welke connecties zij buiten Hengelo hebben en trekken deze kunstenaars hier naartoe om het Hengelose publiek kennis te laten maken met hun werk.

Op prominente plekken in de stad, denk hierbij o.a. aan Metropool, het stadhuis en het Rabotheater, zijn korte 1 minuut filmpjes te zien van elke deelnemend kunstenaar.

9 april 2015 is er om 19:00 uur een feestelijke opening op het marktplein.
Vanaf die dag is er een route op te halen bij Bureau Hengelo (gevestigd in het gebouw van de bibliotheek) en te downloaden op deze internetsite.
Deze route zal langs elk winkelpand gaan waarin geëxposeerd wordt en zal gaan langs plekken die kenmerkend en aantrekkelijk zijn in Hengelo. Ook zal de route langs plekken gaan waar een heerlijk kopje koffie of iets anders genuttigd kan worden. 
Op deze manier kan er kennis worden gemaakt met kunst van en in Hengelo, maar ook met de binnenstad zelf.

 
Susan Pinkster, kunstenaar aangesloten bij B93, in onderdeel van dit expositieproject.