Keuzes, verhalen bij museumschatten

Van 21 februari t/m 7 mei 2017In deze tentoonstelling in het Stedelijk Museum Zwolle zijn museumstukken te zien die zelden of nooit aan publiek worden getoond. Tegelijkertijd reageren kunstenaars, aangesloten bij Art Overijssel, met hun werken op de 18e eeuwse stijlkamers in het Drostenhuis.Opening: zondag 19 februari om 14:30 uur

Expositieperiode: 21 februari t/m 7 mei 2017
Openingstijden: di-zo 11.00 uur tot 17.00 uur
Adres: Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41, Zwolle

Aan prominente Zwollenaren, kunstenaars en medewerkers van het museum is gevraagd welk collectiestuk zij graag aan het publiek wilden laten zien. Zij kozen werk waarop zij op eigen manier, door middel van een persoonlijk verhaal of kunst, een reactie geven. Hiermee biedt de tentoonstelling een uniek tijdsbeeld met verhalen uit de geschiedenis van Zwolle. Daarnaast toont het de breedte van de collectie van het Stedelijk Museum Zwolle. Deze bestaat onder andere uit zilver, prenten, schilderijen, textiel, meubels, miniaturen op munten en meer.

Er is ruimte gelaten voor één laatste object. Bezoekers van het museum kunnen stemmen over het werk dat daar uiteindelijk ook nog te zien zal zijn.

Art Overijssel
Een bijzondere plek binnen de tentoonstelling wordt ingenomen door kunstenaars, vertegenwoordigd op de website Artoverijssel.nl. Achttien van hen reageerden op de uitnodiging van het museum om te reflecteren en te reageren op de 18e-eeuwse stijlkamers in het Drostenhuis. Met hun kunstwerken werpen ze nieuw licht op de collectie en brengen heden en verleden met elkaar in contact.

Deelnemende exposanten: Anika Franke, Diana Huijts, Elen Smits, Emmy Bergsma, Fikret Devedzic, Isabelle Renate la Poutré, Jeroen Molenaar, Johan van der Veen, Joke van Vliet, Judith Schepers, Lambert Oostrum, Menno Dimitri Ouderkerk, Nono Groenen, Sari Piek, Steef Wildenbeest, Tessa Lieffering, Wiebe Bloemena en Dewi Hoppe.