all-is-transformed-foto-christina-bakuchava-24

‘All is transformed’, de titel van de expositie van Hanan Klei (B93 kunstenaar), Willemijn Calis en Marie Janin, refereert naar de wetenschap waarin niets uit niets afkomstig is, waarin niets verdwijnt, maar alles slechts transformeert. Voor hun werk gaat dit evengoed op, de schilder laat uit materie een nieuw beeld ontstaan en elke kunstenaar zet indrukken en verhalen om naar werk en maakt het immateriële concreet.

De jonge kunstenaars werken alle drie in het medium schilderen, maar geven daar een geheel eigen invulling aan door de grenzen ervan op te zoeken en zo een nieuw, eigen licht op de lange schilderkunstige traditie te werpen. Inhoud is belangrijk voor hen, verhalen komen als vanzelf in hun werk terecht. In Tetem creëren de kunstenaars een narratieve ruimte, een verhaal dat beeldend en ruimtelijk wordt verteld.

De bezoeker wordt uitgenodigd om de ruimte van de expositie binnen te gaan en de verschillende verhalen steeds weer op nieuwe manieren tot zich te nemen. Tijdens drie performances gedurende de expositie, zullen de kunstenaars hun werk tot leven wekken:

Zondag 11 december om 14:00 uur: Performance van Willemijn Calis
Zondag 8 januari 2017 om 14:00 uur: Performance van Hanan Klei
Zondag 15 januari 2017 om 14:00 uur: Performance van Marie Janin

Nothing is lost, nothing is created, everything is transformed
Quote van de Franse scheikundige Antoine Lavoisier

Curator / samenstelling: Willemijn Calis, Marie Janin en Hanan Klei

Meer informatie: TETEM kunstruimte