Aanstaande zondag 13 maart om 16:00 opent de tentoonstelling ‘when trees speak’ van ARE gast Héctor Hernández. De tentoonstelling vindt plaats bij Dynamo Expo en is te zien tot 25 maart a.s.. voor meer informatie zie de website van Dynamo Expo.

Het centrale onderwerp van Héctor Hernández is Biophilia – de zin van verbondenheid tussen mensen en andere levende systemen; hun instinctieve band met de natuur. Hij trekt de huidige concepten over landschap en de manier waarop de mens zich tot zijn omgeving verhoudt in twijfel. Voor hem is het directe contact met de natuur en het ervaren van de omgeving essentieel. Tijdens zijn drie maanden lange verblijf bij ARE (Artist Residencies Enschede) heeft hij veel tijd in de Twentse bossen doorgebracht en een relatie met de natuur opgebouwd.

We zijn de vaardigheid om de emotionele en zintuigelijke kennis die ons door de natuur geboden wordt te ervaren veelal kwijt geraakt. Een sound installatie, bestaande uit gevallen boomstammen en geluidopnames van bomen biedt de bezoeker de mogelijkheid om een tijdelijke verbinding aan te gaan met de fluisterende bomen. Een reeks van video’s toont de subtiele bewegingen van de bomen in de wind, hun stem. Op dat moment praten ze met elkaar. Als onze zintuigelijke ervaringen de grenzen van taal kunnen overschrijden, wiegen we met hun heen en weer. Daarnaast analyseert hij middels een serie van foto’s de natuurlijke en de door de mens gemaakte structuren die de landschap vormen en wat binnen deze structuren gebeurt.

Héctor Hernández Rosas (1988, Castellón, Spanje) heeft een Master’s Degree in Fine Arts (Art, Creation & Research) aan de Complutense University of Madrid behaald.
www.hectorhernandez.net

www.areholland.com

12743735_522205647965543_4727789505502847850_n