In de nieuwe Enschedese projectruimte XPO zal de tentoonstelling van ARE gast Danny Bracken op 17 maart aanstaande om 17:00 geopend worden.

Openingstijden: 18/03 t/m 20/03 en 25/03 t/m 28/03 12:00 – 17:00. Locatie: projectspace XPO, stroinksbleekweg 2, Enschede (ingang aan kant van museum café museum TwentseWelle).

Eerder dan verwacht

“… Hoe vaak is de toekomst sneller dan verwacht naar voren gekomen met slecht nieuws over ons verleden.”

-Wendell Berry uit The Way of Ignorance

Voor zijn eerste Europese tentoonstelling verkent, de in Pittsburgh (VS) gevestigde kunstenaar Danny Bracken, de manieren waarop technologie is verschoven en hoe wij de mensen en plaatsen die ons omringen waarnemen en ervaren. Doormiddel van het opnemen van video, licht en drukwerk, onderzoekt Bracken de rol van het fysieke in onze steeds verder digitaliserende bestaan.

Met gebruik van het economische en geografische landschap van Enschede als uitgangspunt, kijkt Bracken naar de vele factoren die hebben geholpen de stad te vormen en de verhalen die de stad verteld. Vanaf de oprichting van het Twentekanaal tot de opkomst en ondergang van de textielindustrie, heeft de economische motor van de regio het fysieke uiterlijk van het gebied drastisch hervormd. Met deze historische gebeurtenissen als bronmateriaal, onderzoekt Bracken hoe technologie onze interpretatie van het verleden en de toekomst heeft veranderd.

Bracken is op dit moment een artist in residence bij ARE (Artist Residencies Enschede) Holland. Hij heeft deelgenomen als artist in residence bij Laboratory Spokane (US), La Fragua (ES), The Children’s Museum of Pittsburgh (VS), en The Mattress Factory (US). Zijn werk is onderdeel geweest van talrijke tentoonstellingen in de VS, waaronder de 2014 Pittsburgh Biënnale. Na jaren als een tourend muzikant gewerkt te hebben, componeert hij nu veelal muziek voor film en televisie.

www.dannybracken.com

www.xpo.nu

www.areholland.com

sooner_1-2